foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας... Γενική Παιδεία... Μουσική Παιδεία... Γενική Μόρφωση...Δραστηριότητες (μουσικές, θεατρικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές)... Εκπαιδευτικά Προγράμματα... Δημιουργικότητα... Πρωτοβουλία… Αυτενέργεια… Ομαδικότητα… Συνεργατικότητα… Αλληλοαποδοχή

Το Σχολείο μας

Μουσικό Σχολείο ΚαρδίτσαςΕνημέρωση γονέων

Επιδιώκουμε στενή συνεργασία με τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Εξετάσεων

Αναζητήστε τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές Γράφουν

Οι μαθητές μας έχουν άποψη

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστάσεις μας και όχι μονο

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Youtube

Διαβάστε περισσότερα

Από την Πέμπτη 27 έως και το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 μαθητές της Α?,Β?, Γ? Γυμνασίου και Α? και Β? Λυκείου του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος e-twinningμε τίτλο: «Με τη μουσική ταξιδεύω» και του πολιτιστικού προγράμματος «Πολιτισμός και παράδοση: Ελληνικός πολιτισμός ? λαϊκή παράδοση». Βασικός στόχος της επίσκεψης ήταν η εμφάνιση της χορωδίας του σχολείου μας στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, αλλά και η γενικότερη επαφή των μαθητών με την ελληνική παράδοση.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η πλατεία Σπιανάδα, που θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία στον ελλαδικό χώρο. Βρίσκεται απέναντι από το παλαιό φρούριο και περιβάλλεται από εντυπωσιακά κτήρια, όπως το αγγλικό ανάκτορο Μιχαήλ και Γεωργίου και τα δύο κτιριακά συγκροτήματα με τις καμάρες ("βόλτα") στο Λιστόν.

Στη συνέχεια οι μαθητές απόλαυσαν τη θέα από την περιοχή Κανόνι. Ολόκληρη η περιοχή οφείλει το όνομα του στα οχυρωματικά έργα των Γάλλων. Κατεβαίνοντας ένα μονοπάτι γεμάτο δέντρα και μια στενή λωρίδα γης κατέληξαν στο μοναστήρι της Βλαχέρνας, ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του νησιού, με θέα προς το Ποντικονήσι, τον καταπράσινο βράχο με το μοναστήρι του Παντοκράτορα. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Αχίλλειον, τη βασιλική έπαυλη που χτίστηκε με δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας (γνωστής και ως πριγκίπισσας Σίσυ), και στην οποία εκείνη κατέφευγε προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και το χαμό του γιου της.

Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη σχεδόν αποκλειστικά στη μουσική. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το φιλόξενο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και γέμισαν το αμφιθέατρό του με όμορφες μελωδίες ανώνυμων και επώνυμων Ελλήνων και ξένων τραγουδοποιών (Μάνος Χατζιδάκις,John Lennon Paul McCartney, Leonard Cohenκ.ά.).Στο τέλος της εκδήλωσης οι χορωδίες των δύο σχολείων τραγούδησαν μαζί, μια κορυφαία στιγμή που μας θυμίζει ότι η μουσική μας ενώνει. Τη χορωδία διεύθυνε ο Μιχάλης Ζαχαρτζής, ενώ στο πιάνο συνόδεψε η Πέγκυ Κωτούζα

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, το οποίο στεγάζεται στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πρόβες μιας ολιγομελούς χορωδίας και ενός μικρού συνόλου της τζαζ και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά είδη. Στη συνέχεια η ομάδα κατευθύνθηκε προς την μονή της Παλαιοκαστρίτσας. Το μοναστήρι διαθέτει ένα μικρό μουσείο με ιερά κειμήλια. Το απόγευμα τα παιδιά είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την πρόβα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», της παλαιότερης που βρίσκεται στο νησί. Όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι και με την ψυχή τους γεμάτη μουσική.

Η τελευταία μέρα της εκδρομής ήταν αφιερωμένη στην ελληνική (και όχι μόνο) λαϊκή παράδοση. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, σεργιάνισαν στα όμορφα καντούνια του νησιού και γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα του.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν από την εκδρομή τους ενθουσιασμένοι, γεμάτοι σημαντικές πληροφορίες, εικόνες, ήχους και ερεθίσματα. Τόσο τα παιδιά, όσο και οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων και συνοδοί στην εκδρομή (Μιχάλης Ζαχαρτζής, Πέγκυ Κωτούζα,Άννα Παΐση, Δήμητρα Τσιοπούλου, Χριστίνα Ξηροφώτου και Σοφία Κόκκινου) περιμένουν με ανυπομονησία τις επόμενες μουσικές (και όχι μόνο) διαδρομές!  

ΝΕΑ