foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας... Γενική Παιδεία... Μουσική Παιδεία... Γενική Μόρφωση...Δραστηριότητες (μουσικές, θεατρικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές)... Εκπαιδευτικά Προγράμματα... Δημιουργικότητα... Πρωτοβουλία… Αυτενέργεια… Ομαδικότητα… Συνεργατικότητα… Αλληλοαποδοχή

Το Σχολείο μας

Μουσικό Σχολείο ΚαρδίτσαςΕνημέρωση γονέων

Επιδιώκουμε στενή συνεργασία με τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Εξετάσεων

Αναζητήστε τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές Γράφουν

Οι μαθητές μας έχουν άποψη

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστάσεις μας και όχι μονο

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Youtube

Διαβάστε περισσότεραcruz coroa espinhos-800x445


Μέσα σε άκρως κατανυκτικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι Β’ Χαιρετισμοί προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας. Τον ξεχωριστό «τόνο» έδωσε, για μία ακόμη φορά, η Βυζαντινή Χορωδία του Σχολείου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γιάννη Μαυρομάτη και τη συνοδεία του Άγγελου Παλαπέλα, η οποία λάμπρυνε με την παρουσία της την όλη Ακολουθία και ενίσχυσε τα συναισθήματα αγάπης και κατάνυξης των παρακολουθούντων.

Τα αγγελικά ακούσματα των θείων ύμνων, σε συνδυασμό με τα ακτινοβολούντα φως, ελπίδα και θάρρος πρόσωπα των παιδιών, έκαναν τις καρδιές των πιστών να σκιρτήσουν από ουράνια χαρά, να πλημμυρίσουν από αγαλλίαση και να αναταθούν ψυχικά.

Άριστα απήγγειλαν μελωδικά και οι μαθητές Θανάσης Νιαβής και Γιώργος Χαϊδάς προς τον Ιησού Χριστό και την Παναγία, όπως και οι Γιώργος Αραμπατζής  και Παναγιώτα Τριανταφύλλου, προσδίδοντας με την ψαλμώδησή τους  ιδιαίτερο «τόνο» στην Ακολουθία.

Μετά τον Ακάθιστο Ύμνο και την «Ωραιότητα της Παρθενίας Σου» , μετά το πέρας των Χαιρετισμών οι ιερείς π. Παναγιώτης Καλλιώρας και π. Παναγιώτης Βασιλάκης άλλα και οι πιστοί έδωσαν στους μαθητές και στους καθηγητές τους εγκάρδια συγχαρητήρια και ολόθερμα τους ευχήθηκαν: «Να μας ξανά ‘ρθετε σύντομα»

Φεύγοντας  οι μαθητές άφησαν πίσω τους  έναν ιερό τόπο, τον Καθεδρικό Ναό, όμως, πήραν μαζί τους μία κορυφαία εμπειρία προσφοράς, πλούσια σε ευτυχία, ειρήνη και αγάπη για το Θεό και το συνάνθρωπο.


video-clip-iconΔείτε εδώΓ' Χαιρετισμοί

Από την πόλη έρχομαι… και στο χωριό πηγαίνω!! Αυτή η παράφραση της πασίγνωστης παροιμίας, βρίσκει το τέλειο αντίκρυσμα στην περίπτωσή μας. Έπειτα από την εξαιρετική παρουσία της Βυζαντινής Χορωδίας στον Μητροπολιτικό Ναό στους Β’  Χαιρετισμούς, σειρά πήρε και η εξ ίσου εξαιρετική εμφάνιση του συνόλου στα Ορφανά Καρδίτσας, πάλι υπό τη διεύθυνση του κ. Μαυρομάτη και τη συνοδεία του κ. Παλαπέλα.


  Η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής, στις 9 Μαρτίου, έβγαλε και πάλι ασπροπρόσωπο το σχολείο, με την υπέροχη ερμηνεία των θείων τροπαρίων και την ουράνια ψαλμωδία των αγγελικών ύμνων,  δίδοντας έτσι στους πιστούς την ευκαιρία να συγκεντρωθούν ψυχικά και σωματικά και να δοξάσουν τον Άγιο Θεό. Οι καρδιές όλων των συμμετεχόντων ευφράνθησαν από την υπερκόσμια κατάνυξη που επικρατούσε  και  η όλη λαμπρή ατμόσφαιρα έκανε τους πιστούς να ανυψωθούν από αγάπη και θεία μακαριότητα.


  Οι κύριοι Ιωάννης Μαυρομάτης και Άγγελος Παλαπέλας, απαγγέλοντας το ‘’Άσπιλε, Αμόλυντε’’,  αλλά και οι μαθητές Γιώργος Αραμπατζής και Παναγιώτα Τριανταφύλλου, ψάλλοντας  συγκεκριμένα σημεία μέσα στα κομμάτια,  προσέδωσαν με την ωραία τους ψαλμωδία, ιδιαίτερη χροιά στην όλη ακολουθία των Χαιρετισμών.


  Ο Ακάθιστος Ύμνος και το καταπληκτικό τροπάριο ‘’Η Ωραιότητα της Παρθενίας Σου’’, έδωσαν τη σειρά τους στην απόλυση, τα ολόθερμα συγχαρητήρια του ιερέως του ναού π.  Κεραμιτζή Βασιλείου, αλλά και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Θεοδωροπούλου Δημητρίου, όπως και του υπολοίπου εκκλησιάσματος,  οι οποίοι όλοι  μαζί εγκάρδια ευχήθηκαν: ‘’Να μας έλθετε πάλι σύντομα!’’


  Από το όμορφο σκηνικό δε θα μπορούσε να λείψει και η… δημοσιότητα, καθώς καθηγητές και μαθητές έπειτα από το πέρας των Χαιρετισμών, έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία, για να περάσουν στη συνέχεια στο διπλανό καφενείο, όπου τους προσφέρθηκαν αναψυκτικό και νηστίσιμα εδέσματα. Οι μαθητές φεύγοντας από το χωριό, ένιωθαν και ήξεραν πως εκείνο το βράδυ πήραν μαζί τους ακόμα μία γλυκύτατη εμπειρία, τη θεία εμπειρία της συμμετοχής στην ευχαριστηριακή ουράνια  σύναξη προς την Παναγία, τον Χριστό και τους Αγίους μας. Όπως και φυσικά, το γλυκύτατο κέρασμα των φιλόξενων ανθρώπων του χωριού στην επιστροφή…

ΝΕΑ