foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας... Γενική Παιδεία... Μουσική Παιδεία... Γενική Μόρφωση...Δραστηριότητες (μουσικές, θεατρικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές)... Εκπαιδευτικά Προγράμματα... Δημιουργικότητα... Πρωτοβουλία… Αυτενέργεια… Ομαδικότητα… Συνεργατικότητα… Αλληλοαποδοχή

Το Σχολείο μας

Μουσικό Σχολείο ΚαρδίτσαςΕνημέρωση γονέων

Επιδιώκουμε στενή συνεργασία με τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Εξετάσεων

Αναζητήστε τα θέματα των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές Γράφουν

Οι μαθητές μας έχουν άποψη

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστάσεις μας και όχι μονο

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Youtube

Διαβάστε περισσότερα

Καρδίτσα, 19 Ιουνίου 2017

 

22-06-17-telos-xronias-moysiko2


        Μέσα  σε   ενθουσιώδη και συνάμα ιδιαίτερη συγκινητική ατμόσφαιρα με θεματικό άξονα «Αχ Ελλάδα σ΄αγαπώ» το Μουσικό Σχολείο  πραγματοποίησε την ετήσια αποχαιρετιστήρια γιορτή του.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν τα παιδιά, οι καθηγητές τους και η Ελλάδα. Με μια γκάμα τραγουδιών από τα δημοτικά της ελληνικής μας παράδοσης έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Σταύρο Κουγιουμτζή, ξανάφεραν στην επιφάνεια στίχους και μελωδίες από τις περιοχές της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο.

Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, οι μαθητές της Γ΄Λυκείου αποχαιρέτησαν τους καθηγητές τους και έδωσαν μεταξύ τους υποσχέσεις για μελλοντικές συναντήσεις: «Όσα ζήσαμε μαζί στο μικρό ετούτο θεατράκι, στο κτίριο των γενικών, των μουσικών, στο διοικητήριο και τις αυλές, μένουν και θα μένουν αναλλοίωτα στο χωροχρόνο της ζωής μας»,  ενώ από πλευράς τους οι καθηγητές  τόνισαν μεταξύ άλλων: «Οι ζωές σας θα αλλάξουν με ασύλληπτους ρυθμούς. Πάντα όμως θα έχετε ένα σημείο αναφοράς που θα εντάσσεται στο παρελθόν σας, στην έναρξη του μαραθωνίου σας, εδώ στην αφετηρία του. Και καθώς θα ανατοποθετείτε τον εαυτό σας στο μέλλον,  και θα αποκτάτε διαφορετικές διαστάσεις, θα θυμάστε τους παλιούς συνοδοιπόρους σας με νοσταλγία. Εμείς που σε λίγο θα γίνουμε παρελθόν, θα μένουμε πίσω,  να σας καμαρώνουμε.  Σας μάθαμε άλλωστε να πηγαίνετε πάντα  εμπρός, χωρίς να φοβάστε  Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες,  αγκάθια, πέτρες και πυρά στο δρόμο σας. Και με σώματα μπορεί «σαρανταπληγιασμένα» αλλά «απροσκύνηστα» «να τραβάτε εμπρός». Καλή σας Ιθάκη.

Ξεχωριστό χρώμα στη βραδιά  έδωσε η βράβευση του  καθηγητή του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και καταξιωμένου μουσικού  κ. Γεώργιου Φλούδα, ο οποίος στη συνέχεια ερμήνευσε με τα παιδιά γνωστές μελωδίες  από  Σμύρνη και Κων/λη αλλά και η ευχάριστη έκπληξη της παρουσίας των συναδέλφων, του μαθηματικού του Σχολείου μας  Χρήστου Αγορίτσα και της φιλολόγου Σοφίας Κόκκινου που τόλμησαν έναν άλλο ρόλο από αυτό που τους έχουμε συνηθίσει, το ρόλο του μουσικού, του ερμηνευτή.

 

Χωρίς να λείψουν οι αυθορμητισμοί και τα μεταξύ τους πειράγματα, η οικογένεια του ΜΣΚ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι εκπαίδευση δεν σημαίνει μόνο γνώση, αλλά αποτελεί ενεργητική μάθηση και πνευματική καλλιέργεια μέσα από τις τέχνες και  τα βιώματα.

Τα μουσικά σύνολα του Σχολείου με  υπεύθυνους καθηγητές τους: κ. Ηλία ΠαππάΔημήτρη Σκότη, Χάρη Σαρικάκη, τη Βασιλική Κακαγιάννη, Μπάμπη Βούλγαρη, η Χορευτική Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του κ. Ηλία Σκαμπαρδώνη,  το Σύνολο των εικαστικών της κ. Κων/νας Ντζιαβού,  οι μαθητές, γονείς και φίλοι του ΜΣΚ, οι καθηγητές και  η Διεύθυνση απόλαυσαν την ιδιαίτερη αυτή νύχτα του Ιούνη, τη «νύχτα γιομάτη θαύματα και τη σπαρμένη μάγια» που μπορεί να «στενεύει και να στέκει σαν ξένη, καθώς τα φώτα αρχίζουν να  σβήνουν», όμως όλοι τους ξέρουν «ποιος νόμος τους δένει και τι θα τους φύγει και τι θα τους μείνει».

 

 

ΝΕΑ